SPIROMETRE Diagnostic BOPC


din 1994 pe piata medicala

Q&A

 • Ce este spirometria ?

 • Spirometria este o componenta a explorarii functionale respiratorii (totalitatea examenelor destinate sa evalueze functia respiratorie).

  Indicatii - Spirometria este utilizata pentru diagnosticarea diverselor afectiuni cronice ale bronhiilor si ale plamanului (astm, bronhopneumopatie cronica obstructiva, pneumopatie interstitiala, emfizem), pentru a evalua gravitatea lor si pentru a le urmari evolutia.

  Tehnica - O sedinta de spirometrie dureaza cel mult cateva zeci de minute. Subiectul este asezat pe scaun cu nasul astupat cu o pensa. El ia in gura un ambou legat printr-un tub flexibil la un aparat de masura, spirometrul. Pacientul respira mai intai normal, apoi inspira si expira pana la ultima suflare. Volumele de aer continute in plamanii sai la diferite momente ale respiratiei sunt apoi masurate corelate fiind cu debitele de aer inspirate sau expirate, pentru a trasa un grafic denumit curba debit-volum; mai este, de asemenea, posibil sa se masoare capacitatea vitala fortata (volumul total de aer expirat dupa o inspiratie profunda), precum si V.E.M.S., adica volumul expirator maxim pe secunda (volumul de aer expirat in cursul primei secunde de expiratie fortata care urmeaza unei inspiratii profunde). Adaugarea la spirometru a unui circuit complementar care utilizeaza heliul permite sa se calculeze capacitatea pulmonara totala (volumul maxim pe care il pot contine plamanii).

  Rezultate - Anomaliile constatate sunt clasificate in sindromul obstructiv (debite anormal de mici), sindromul restrictiv (volume anormal de mici) si sindromul mixt (asocierea celor doua perturbatii).

 • Spirometrul cuplat la PC cu ce tip de calculator poate fi utilizat?

 • SpiroMaster PC-10 este un spirometru modern care se conecteaza direct in portul USB al PC-ului dumneavoastra si este destinat pentru a fi utilizat in spitale, policlinici, cabinete, medicina muncii.
  Functionarea softului intuitiv si prietenos face testul de spirometrie mai usor si mai rapid.
  Sistemul bazat pe PC asigura o utilizare eficienta a echipamentului dumneavoastra existent ,cu ar fi un monitor de dimensiuni mari, imprimanta format A4 si capacitati de stocare date .
  Cerinte pentru calculatorul Dvs.:
  PC bazat pe Microsoft Windows, care execută Windows 98, 2000, XP sau o versiune mai nouă si CD-rom.


 • Cum se realizeaza calibrarea spirometrelor?

 • Calibrarea spirometrelor CHEST MI/Japonia se realizeaza cu o seringa de 3l sau 1l care se achizitioneaza optional.
  Calibrarea spirometrelor este necesara pentru asigurarea acuratetei inregistrarii debitelor pulmonare.